Børn

Mathilde vinker

Fra 3 år. Indbundet. 32 sider. Tekst: Tine Bruun. Illustrationer: Dina Gellert. Forlaget Alvilda. 2010.

Mathilde skal begynde i børnehave i dag. Hun glæder sig. For mor og far er det også en ny begyndelse – og de glæder sig vist ikke helt så meget! Hver dag har de svært ved at sige farvel til Mathilde. De vinker og vinker. Og vinker! Hele vejen ned ad gangen, ud af døren, henne ved træet, på vej ind i bilen, ud gennem ruden. En dag bliver det for meget for Mathilde, der meget hellere vil ind og lege med Roberto og de andre.

Mathilde har travlt

Fra 3 år. Indbundet. 32 sider. Tekst: Tine Bruun. Illustrationer: Dina Gellert. Forlaget Alvilda. 2011.

Den dag, Mathilde elsker mest, er lørdag. Så har alle god tid. Mor og far og Mathilde hygger sig. De går i haven, og om aftenen ser de fjernsyn. Søndag er også god. Så går de i svømmehal, og der er masser af tid til godnathistorie om aftenen. Men alle de andre dage har de voksne travlt hele tiden. De drøner af sted. De har hele tiden noget, de skal nå. Gad vide, om det er sjovt at have travlt, siden de voksne har så travlt med at have travlt? Mathilde beslutter, at nu vil hun prøve at have travlt.

Mathilde i form

Fra 3 år. Indbundet. 32 sider. Tekst: Tine Bruun. Illustrationer: Dina Gellert. Forlaget Alvilda. 2012.

Mathilde er med mor i svømmehallen. De nøgne damer i badet har mange forskellige former, kan hun se. Inde i svømmehallen er der en dame, der er så stor, så Mathilde tror, hun er fuld af luft! Men hun er bare tyk, siger mor og forklarer Mathilde, at damen nok prøver at komme i form. Mathilde har en tyk mave, synes hun selv. Så hun vil også i form! Mathilde pisker af sted i svømmebassinet. Hun løber med far. Laver pilates med mor. Og slår kolbøtter, indtil hun bliver helt rundt på gulvet. Men maven vil ikke gå væk!

Mathilde bliver storesøster

Fra 3 år. Indbundet. 32 sider. Tekst: Tine Bruun. Illustrationer: Dina Gellert. Forlaget Alvilda. 2015.

Mathilde skal være storesøster – og endelig kommer lillesøster til verden! Men hun skriger hele tiden, og Mathilde bliver efterhånden godt træt i hovedet. Hun forsøger at lege med lillesøster og giver hende en svingtur, en køretur på varebåndet i supermarkedet og lader hende komme helt tæt på dyrene i Zoologisk Have. Men mor og far synes ikke, at det er gode lege. Lillesøster skaber ikke andet end problemer, tænker Mathilde, så hun må nok hellere bo et andet sted. Men da lillesøster først er væk, bliver der stille. Alt for stille.